Отзиви от лагера на Байерн след отпадането на полуфиналите в Шампионската лига по футбол. Германците завършиха 2:2 в реванша с Реал Мадрид в Испания, но загубата с 1:2 в първата среща в Мюнхен се оказа решаваща. 

Томас Мюлер: "Нямахме късмет. Но трябва да отбележим, че Навас направи великолепен мач. Тъжни сме заради отпадането, но няма от какво да сме разочаровани като игра. Стана страхотен мач. Дадохме всичко от себе си. Изпитахме удоволствие от играта, но за нещастие не успяхме да стигнем до необходимия ни резултат. Частично можем да виним себе си, но трябва да признаем, че и спортното щастие не беше на наша страна".

Хамес Родригес: "Реал е на финал, защото се справи по-добре от нас. Не виним нашия вратар от грешката. Някои говорят, че в ситуацията с Марсело (игра с ръка в наказателното поле) е трябвало да се отсъди дузпа. Не вина никого. Не отпразнувах гола, защото изкарах три хубави години в Мадрид и се чувствах щастлив".

Матс Хумелс: "Раздадохме се докрай, но този класна борба не ни донесе нужния резултат. Ако искаш да печелиш титли, трябва да се възползваш по-добре от положенията си. За нещастие и в двата мача подарихме по един гол на Реал. Но и това го има във футбола. Имахме превъзходство, създавахме положение след положение, но ни липсваше ефективност при завършващия удар и платихме скъпо за това. В такива мачове не е достатъчно просто да играеш добре. За победа в Шампионската лига се нуждаеш от инстинкт на убиец. Все пак ако си помислиш, че показахме такава игра без Нойер, Видал, Боатенг, Робен и Коман, то можем да бъдем уверени, че през следващи сезон ние отново ще бъдем опасни за всеки съперник".

Дейвид Алаба: "Разочарованието е голямо. Мисля, че заслужавахме да се класираме за финала. Направихме пропуски, допуснахме някои грешки. Вторият гол не ни сломи. Не виним никого. Играхме като отбор и загубихме като отбор".

Никлас Зюле: "Отново направихме силен мач. Много, много жалко е, че отпаднахме. След изравнителния гол имаше вълна на еуфория. Но сега сме много разочаровани".