Треньорът на Наполи Карло Анчелоти бе изключително щастлив от успеха с 2:0 над Ливърпул в първия мач и за двата тима от Шампионската лига за този сезон.

Така сценарият от миналия сезон се повтаря, когато италианският тим стига до успех на своя "Сан Паоло" над английския гранд.

"Винаги е трудно срещу Ливърпул, от първата до последната минута. Трябваше да се жертваме, за да стигнем до този успех. Не биваше да загубим идентичността си и трябваше да покажем това в което сме най-добри", коментира той на пресконференцията след мача.

"Мисля, че добрата игра в защита ни помогна много за този успех. Бяхме много солидни в задни позиции. Знаех си, че ако резултатът е 0:0 и не допуснем попадение може да имаме шансове при онези късни голови положения".

"Много ми хареса начина по който играхме в този мач. Искам да виждам точно това. Играчи, които са на терена със самочувствие. Йоренте също помогна много с опита си, след като вкара втория гол за нас". 

Между Карлето и Клоп имаше интересен разговор след последния съдийски сигнал, а италианецът заяви с усмивка какво е казал на своя колега.

"Казах му да не се притеснява, тъй като щом губи тук може да вдигне отново трофея от Шампионската лига, както се случи през миналия сезон. Успокоих го малко", каза той.