Старши треньорът на Берое Димитър Димитров бе категоричен, че в момента не разполага със състав, който да гони Лига Европа.

Единствената опция  това да се случи е заралии да останат във втората половина на първенството, да спечелят седмото място, и да играят бараж с третия на неговия терен. Както е известно, начело с Херо “зелено-белите” отпаднаха срамно от Купата на България от втородивизионния ЦСКА 1948. Берое зимува девети, но е само на точка от шестия Черно море.

“Моята философия е малко по-друга. Аз първо искам да направим състав. След това вече ще мислим за Европа, защото какъв е смисълът да гониш турнирите, като нямаш готов отбор в момента. Нека първо да си стегнем нашата къща и тогава ще мислим за другото. На този етап все още нищо не мога да кажа за селекцията. Работи се по нея. Привлякохме нов вратар (Генадий Генев - б.р.), но друго засега няма. Търсим играчи за всички зони. Доста играчи си тръгнаха, а и ние като число бяхме малко, когато дойдох. Накрая се наложи в групата да са повече юноши. Не мога да коментирам колко играчи ще ни трябват, но ще са достатъчно като бройка”, каза Херо пред “Тема Спорт”.

“Още сме доста далеч от това, което искам да виждам като игра, но моята цел бе през есента да се запозная с качествата на футболистите, с техните характери, да зная на кого мога да разчитам на 100%. Доста сме далеч от лидерите. Няма как да стане. Аз, като застанах начело, бяхме още по-далеч”, добави Димитров.

Относно желанието на Иван Бандаловски да си тръгне от Берое, той заяви: “Засега няма абсолютно нищо за напускането на Бандаловски. Като се приберем в Стара Загора на 5 януари, ще видим. Тогава ще преценим какво е неговото желание, какво мисли и така”.