Ливърпул стигна до трудна победа над Уулвърхемптън с 2:1 в двубой от 24-ия кръг на английската Висша лига, игран на стадион "Молиню".

Футболистите на мениджъра Юрген Клоп поведеоха в резултата още в началото на мача, благодарение на Джордан Хендерсън (8'). Към средата на полувремето едно от остриетата на мърсисайдци Садио Мане обаче бе заменен поради контузия.

През втората част "вълците" успяха да изравнят, след като Раул Хименес (51') се разписа. В края на срещата обаче Роберто Фирмино (84') бе точен и донесе победата за тима от града на Бийтълс.

Така Ливърпул продължава да бъде необезпокояван на върха в класирането на първенството с актив от 67 точки, с цели 16 пред втория Манчестър Сити. Уулвърхемптън пък се намира на 7-о място с 34 пункта, колкото имат и отборите на Тотнъм и Манчестър Юнайтед.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/FATGWlINo4M" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>

Двубоят започна по прекрасен начин за гостите, които поведоха в резултата още в 8-ата минута. Трент Александър-Арнолд центрира от ъглов удар и Джордан Хендерсън засече подаването с глава, пращайки топката неспасяемо във вратата.

В 11-ата минута Мат Дохърти получи прехвърлящ пас в зоната пред вратата и стреля опасно с глава. За късмет на вратаря на мърсисайдци Алисон, топката мина покрай лявата греда.

В 19-ата минута Мохамед Салах бе хитро изведен в наказателното поле и намери пространство за удар. Нападателят шутира по трева към целта, но ударът му бе блокиран.

В 33-ата минута Садио Мане се контузи и отстъпи мястото си на новопривлечения от РБ Залцбург Такуми Минамино. Това бе и дебют японеца в английското първенство.

В 43-ата минута Раул Хименес реши да пробва късмета си и стреля от границата на наказателното поле. Ударът му обаче не се превърна в сериозна заплаха за Алисон, след като беше блокиран от Върджил ван Дайк. Така първото полувреме приключи без повече голове.

През втората част Ливърпул продължи да стои по-добре на терена и стигна до нова голова ситуация, след като Адама Траоре направи фрапантна грешка, която позволи на Салах да отправи мощен удар по земя. Вратарят на Уулвс Руи Патрисио обаче реагира блестящо и спаси.

Все пак в 51-ата минута все пак домакините стигнаха до изравнително попадение. Траоре компенсира грешката си преди няколко минути и центрира добре към Раул Хименес, който успя да прати топката във вратата - 1:1.

В 60-ата минута избита топка попадна в карата на Роберто Фирмино. Бразилецът отправи плътен диагонален изстрел, но топката бе в обсега на Патрисио и той улови с лекота.

Пет минути по-късно Траоре проби отдясно и дръпна спусъка по диагонала. Алисон обаче показа страхотна реакция, протягайки се максимално и успя да избие топката.

В 82-ата минута Фирмино успя да пробие в наказателното поле и стреля. Руи Патрисио обаче отново демонстрира уменията си и предотврати гола с брилянтно спасяване.

Две минути по-късно мърсисайдци се добраха до втори гол. Хендерсън подаде към Фирмино, който успя да стреля измежду купа от защитници и донесе победата за отбора си.

Уулвърхемптън - Ливърпул 1:2

Голмайстори: Джордан Хендерсън (8'), Раул Хименес (51'), Роберто Фирмино (84')

Уулвърхемптън: Патрисио, Дендонкер, Коуди, Сес, Моутиньо (Гибс-Уайт 87'), Невеш, Дохърти, Джони, Нето (Жота 77'), Траоре, Хименес
Мениджър: Нуно Еспирито Санто

Ливърпул: Алисон, Арнолд, Гомес, Ван Дайк, Робъртсън, Хендерсън, Окслейд-Чембърлейн (Фабинь 70'), Вайналдум, Салах (Ориги 86'), Мане (Минамино 33'), Фирмино
Мениджър: Юрген Клоп

Уулвърхемптън, стадион "Молиню"
Съдия: Майкъл Оливър
Жълт картон: Робъртсън (Ливърпул)