Бранителят Ахмед Туба ще изиграе последния си мач за Бе­рое в неделя срещу Левски - поне засега. Двубоят е от 21:00 часа и ще бъде предаван пряко по Диема спорт. Той бе преотстъпен под Аязмото от Брюж, но ще се прибере в Белгия за преговори с клуба. Спортният директор на заралии Валентин Грудев обясни пред "Тема Спорт" каква е ситу­ацията с Туба.

"Желанието на играча е да ос­тане при нас, но всичко е в ръце­те на Брюж. Двете страни трябва да уточнят взаимоот­ношенията си, след което ще стане ясна по-нататъшната съдба на футболиста", заяви Гру­дев.

Има възможност Туба да разтрогне с Брюж и правата му да бъдат изцяло придобити от Берое. Яснота около въпроса обаче ще има поне след седмица. Туба пристигна в Стара Загора в края на август и в началото бе­ше използван като ляв бек от Александър Томаш.

След като Димитър Димитров-Херо пое тима обаче Туба бе преместен в центъра на за­щитата в схема 3-5-2, където се оказа солиден в изявите си. 22-годишният белгиец записа 15 участия в елита. Той дебютира на 21 октомври срещу Славия и оттогава няма дори една про­пусната минута в шампионата. Туба е получил и само 1 жълт картон в този период.

Берое работи усилено по селекцията, като е отправил 2 конкретни оферти към чужденци. Става въпрос за офанзивни футболис­ти, вероятно крила. Берое чака отговор в рамките на седмица.

В сряда пък заралии подписаха с вратаря Християн Василев (22 г.), който идва от Витоша. Той е син на бившия страж на ЦСКА Илиян Василев. "С привличането на Василев и с преотстъпения в Янтра Иван Гошев (20 г.) разпо­лагаме с двама много перспек­тивни вратари. Искахме да взе­мем Василев още преди година", каза Валентин Грудев.