Севиля и Валядолид не успяха да излъчат победител, завършвайки 1:1 в мач от 32-рия кръг на Ла Лига, игран на "Рамон Санчес Писхуан". Гола за домакините дойде в края на мача, а негов автор бе Лукас Окампос. Голмайсторът за Валядолид пък бе Кико. 

Гостите откриха резултата в 25-ата минута. Мичел центрира от пряк свободен удар, а Кико с глава от близка дистанция даде предимство на Валядолид. 

Малко след подновяването на играта Мунир Ел Хадади вкара топката във вратата на Томаш Вацлик, но след като ситуацията бе преразгледана с ВАР голът не бе зачетен заради засада. Домакините диктуваха събитията на терена през втората част, но не успяваха да стигнат до изравнително попадение. Седем минути пред края на редовното време обаче дойде и техният шанс. Главният съдия свири дузпа за нарушение на правилата на Хавиер Санчес. Зад топката застана Лукас Окампос, който изравни с изстрел в долния ляв ъгъл. 

Севиля е на четвърто място във временното класиране, което дава право на участие в Шампионска лига с 54 точки, а петият и шестият Хетафе и Виляреал имат съответно 49 и 48 точки и мач по-малко. Валядолид е на 14-ата позиция с 35 точки.