Един от най-добрите ни биатлонисти Красимир Анев обяви, че най-вероятно се оттегля, а причината да стигне до това си решение е обстановката в националния ни отбор. 30-годишният самоковец говори веднага след неубедителното си представяне в последния си старт на Олимпиадата в Пьончан. 

Анев тръгна на първи пост в мъжката щафета на 4х7,5 км в Пьончан, но допусна доста грешки при стрелбата и дори влезе в наказателната обиколка, с което прати четворката ни далеч назад в класирането.

„Няма как да не съм недоволен, след като давам толкова слаб старт на щафетата. Извинявам се на цяла България. Това е най-лошата ми щафета от пет години насам, и то точно тук. Биатлонистите сме зависими от технически параметри. Не искам да коментирам една от причините за лошото ми състезание", каза Анев пред БНТ 1.

„След края на сезона ще коментираме повече. Сега ще кажа нещо, което не би трябвало да се коментира под влиянието на емоциите. Може би не издържах на напрежението. Може би, защото това е последната ми Олимпиада и исках да покажа това, на което съм способен. Далеч не го показах".

"След като миналата година съм бил в Топ 6-7 на Световно, беше възможно и сега, можеше, но.... Предполагам, че това ще ми е последната Олимпиада. Няма да издържа на това, което се случва с мен и като цяло с обстановката в отбора. А и годинките си напредват“, добави Анев.