Пандемията от коронавирус ще окаже сериозно влияние върху футболните трансфери, но никой не може да прогнозира какво ще се случи със сигурност. Това заяви редакторът на Gol.bg Веселин Коларов в предаването "Бизнес старт" по Bloomberg TV Bulgaria с водещ Христо Николов.

 

Той заяви, че се е допитал по темата с част от най-известните агенти у нас: Емил Данчев, Николай Жейнов и Мирчо Димитров, които са изразили това мнение. "И тримата се обединиха около мнението, че е рано да се правят прогнози, но очакват рецесиите в клубовете да повлияят. Мирчо Димитров изказа много интересна теза, че ще има млади футболисти, които ще са готови да играят без заплати, само и само да пробият", каза Коларов.

 

Той разказа и за още един заплетен казус, който е бил коментиран от Николай Жейнов. "Става въпрос за футболистите с изтичащите на 30 юни договори. Какво ще стане, ако след тази дата се доиграват първенства? Най-вероятно ще се подпишат анекси, но ако въпросният играч получи контузия, кой поема отговорността, кой ще плаща за лечението. Според Николай Жейнов, това е казус, който трябва да се разреши възможно най-скоро", каза още редакторът.

 

Въпреки проблемите пък Емил Данчев наскоро е успял да завърши трансфер, но логично не разкри подробности.    

Вижте видео с целия разговор. В него е засегната и темата с отменянето на "Уимбълдън"