Време е за дългоочаквания мач между Кубрат Пулев и Антъни Джошуа за поясите на IBF, WBA, WBO и IBO. Това заяви редакторът на Gol.bg Веселин Коларов в рубриката си "Спорт и бизнес" в предаването "Бизнес старт" по Bloomberg TV Bulgaria с водещ Живка Попатанасова.

"Тази вечер двамата ще преминат през кантара. Това е последната стъпка преди сблъсъка на "Уембли Арена". В последните дни и двамата се заканват чрез медиите, че ще спечелят. Джошуа предупреди Кобрата да се готви за война. От своя страна българинът обяви, че е №1 в тежка категория, следван от Тайсън Фюри", заяви Коларов.

Той говори и за наградните фондове за мача, които ще са по-ниски от обикновеното, защото в залата ще присъстват едва 1000 души заради пандемията от коронавирус.

"Най-големият хонорар на Джошуа до момента е за реванша му с Анди Руис – 63 млн. паунда. За сравнение, сега се очаква да вземе 15 млн. паунда. За Кобрата са предвидени три пъти по-малко пари – 5 млн. паунда. Това ще е най-големият хонорар в кариерата на Пулев. До момента той е спечелил най-много от мача си с Владимир Кличко през 2014 г. – малко над 1 млн. паунда. Точните суми за двамата зависят от успеха на платеното телевизионно излъчване на мача, тъй като приходите от билети ще бъдат скромни. Очаква се обаче интересът към платеното излъчване да бъде особено голям заради липсата на мачове в последните месеци", каза още Коларов.

Вижте видео с целия разговор. В него гостът говори и за наградните фондове на ЦСКА и Лудогорец от Лига Европа.