Трима световни шампиони от Кортина д’Ампецо (Италия) ще участват тази седмица в стартовете за Световната купа в гигантския слалом в Банско. Това заяви редакторът на Gol.bg Веселин Коларов в рубриката си "Спорт и бизнес" в предаването "Бизнес старт" по Bloomberg TV Bulgaria с водещ Живка Попатанасова.

"Става въпрос за французина Матьо Февър, австриеца Марко Шварц и норвежеца Фабиан Вилкенс Солхейм. От алпийците, спечелили медали в Кортина, в Банско ще дойдат Алекси Пентюро, Лоик Меяр, Лука де Алипрандини, Филип Зубчич и Хенрик Кристоферсен. България ще бъде представена от водещия ни алпиец Алберт Попов, който на световното в Кортина зае 24-о място в гигантския слалом. Най-доброто му класиране през сезона е 6-то място в Шладминг. И стартовете и в двата дни са от 11.00 и 14.00 часа. Но това не е всичко. От 1 до 10 март Баско е домакин и на Световното първенство за младежи до 21 г. по ски", каза Коларов. 

Гостът каза и кои състезатели са спечелили най-много пари от наградни средства през сезона. "Лидер е Алекси Пентюро с почти 300 хил. швейцарски франка. Следват Винсент Крихмайер с малко повече от 280 хил. франка, Марко Шварц (251 хил. франка), Беат Феуз (202 хил. франка) и Матиас Майер (171 хил. евро). Алберт Попов заема 67-мо място в класацията с почти 9 хил. швейцарски франка", каза още Коларов.

Вижте видео с целия разговор. В него гостът говори още за класирането на България на Евробаскет 2022 и за седмото голямо международно бойно шоу SENSHI, което София приема. 

Снимка: БГНЕС