Евро 2020 се подновява днес с мачовете от 1/4-финалите. Това заяви редакторът на Gol.bg Веселин Коларов в рубриката си "Спорт и бизнес" в предаването "Бизнес старт" по Bloomberg TV Bulgaria с водещ Живка Попатанасова.

"Две от срещите спокойно могат да се определят като бедни срещу богати. Става въпрос за двойките Швейцария – Испания и Украйна – Англия. "Кръстоносците" са оценени на почти 290 милиона евро, докато "Ла Фурия" на 915 млн. евро. Още по-фрапираща е разликата между украинците и англичаните, съответно 197 млн. евро срещу почти 1,3 млрд. евро. Или казано по друг начин – само Хари Кейн струва почти колкото целия отбор на Андрий Шевченко. Съотношението на Белгия – Италия е 665 млн. евро срещу 751 млн. евро, а на Чехия и Дания е 186 млн. евро срещу 310 млн. евро", каза Коларов.

Гостът разказа и съперничеството между всички 1/4-финални двойки. "Трите лъва" са определяни за големия фаворит срещу Украйна, но последните две срещи помежду им завършиха наравно, а преди това си размениха по една победа, така че островитяните нямат право на подценяване. Белгия и Италия е смятан за най-равностойния мач. Те бяха съперници в групите на Евро 2016 и "адзурите" се наложиха с 2:0. Общият баланс е 14 успеха за Италия, 4 ремита и 4 загуби. Испания има огромно надмощие над Швейцария – 16 победи, 5 равенства и само 1 поражение, което беше на в първия двубой от групите на Мондиал 2010, на който иберийците триумфираха. При Чехия и Дания е много равностойно: 3 успеха за чехите, 2 за "червения динамит" при 6 равенства", каза още Коларов.

Скоро очаквайте видео с целия разговор. В него гостът говори и за "Уимбълдън". 

Снимка: БГНЕС