Сделката между Фиорентина в Ювентус за Душан Влахович е третата най-скъп в историята на зимния трансферен прозорец. Това заяви редакторът на Gol.bg Веселин Коларов в рубриката си "Спорт и бизнес" в предаването "Бизнес старт" по Bloomberg TV Bulgaria с водещ Христо Николов.

  • Топ 5 на най-скъпите зимни трансфери в историята на футбола:
Име От В Цена
1.Филипе Коутиньо Ливърпул Барселона €135 млн.
2.Въджил ван Дайк  Саутхямптън Ливърпул €85 млн.
3.Душан Влахович Фиорентина Ювентус €75 млн.
4.Аймерик Лапорт Атлетик Билбао  Манчестър Сити €65 млн.
5.Кристиан Пулишич Борусия Дортмунд Челси €64 млн.


"Бианконерите" ще платят 68 милиона евро за сръбския национал, отделно на "Артемио Франки" ще вземат още 7 млн. евро под формата на бонуси. "Най-скъп остава трансферът на Филипе Коутиньо, който през януари 2018 г. премина от Ливърпул в Барселона за 135 млн. евро. На 2-ро място е преминаването на Въджил ван Дайк от Саутхямптън в Ливърпул за 85 млн. евро, отново през януари 2018 г. Влахович измести от 3-та място Аймерик Лапорт. Отново през 2018 г. Манчестър Сити го купи от Атлетик Билбао за 65 млн. евро. Топ 5 се допълва от Кристиан Пулишич. Челси взе крилото от Борусия Дортмунд през 2019 г. за 64 млн. евро", разказа Коларов.

Трансферът за Влахович обаче е №1 в историята на Серия "А" за януари. "До момента рекордът се държеше от Лукаш Пакета. Милан го купи от Фламенго за 38,4 млн. евро. После се нареждат Деян Кулушевски (от Аталанта в Юве за 35 млн. евро), Кшищоф Пьонтек (от Дженоа в Милан за 35 млн. евро) и Кристиан Ериксен (от Тотнъм в Интер за 27 млн. евро). Интересното е, че след това нито един от споменатите футболисти така и не се наложи в новия си отбор. Времето ще покаже дали Ювентус е уцелил в десетката с Влахович", добави Коларов.

Топ 5 на най-скъпите зимни трансфери в историята на Серия "А":

Име От В Цена
1.Душан Влахович Фиорентина Ювентус €75 млн.
2.Лукаш Пакета Фламенго Милан €38,4 млн.
3.Деян Кулушевски  Аталанта Ювентус €35 млн.
4.Кшищоф Пьонтек Дженоа Милан €35 млн.
5.Кристиан Ериксен  Тотнъм Интер €27 млн.


Скоро очаквайте видео с целия разговор. В него гостът говори още за Australian Open и за българското участие на Зимните олимпийски игри, които започват на 4 февруари.

Снимка: БГНЕС