Реал Мадрид има по-скъп отбор от Барселона преди предстоящото "Ел Класико". Това заяви редакторът на Gol.bg Веселин Коларов в рубриката си "Спорт и бизнес" в предаването "Бизнес старт" по Bloomberg TV Bulgaria с водещ Христо Николов.

  • Топ 5 на най-скъпите футболисти на Реал:
     
Име Позиция Цена
1.Винисиус Жуниор Нападател €120 млн.
2.Федерико Валверде Халф €80 млн.
3.Орелиан Чуамени Халф €80 млн.
4.Родриго Нападател €70 млн.
5.Тибо Куртоа Вратар €60 млн.
Обща цена на отбора:   €837,5 млн.


"Въпреки кризата, Барса все още има един от най-скъпите отбори в света. Преди години съставът на каталунците редовно надхвърляше 1 млрд. евро, но вече струва малко над 813 млн. евро. Но това отново го нарежда в челото. Тимът на Реал Мадрид обаче струва повече, но разликата е съвсем малка – 837 млн. евро. Тя идва основно от Винисиу Жуниор, който ще бъде най-скъпият футболист в това издание на "Ел Класико" – 120 млн. евро", каза Коларов.

  • Топ 5 на най-скъпите футболисти на Барселона:
Име Позоция Цена
1.Педро Халф €90млн.
2.Гави Халф €70 млн.
3.Френки де Йонг Халф €60 млн.
4.Жул Кунде Защитник €60 млн.
5.Ансу Фати Нападател €60 млн.
Обща цена на отбора:   €813,7 млн.


Но на "Камп Ноу" продължават да имат финансови проблеми. "В Барселона са си направили сметки без кръчмар, след като отборът е на прага на второ поредно отпадане още в груповата фаза на Шампионска лига. По информация на "Ел Мундо Депортиво", каталунците са планирали достигане поне до 1/4-финалите в турнира на богатите и вече са изхарчили очакваната печалба от около 20 млн. евро. През лятото клубът даде около 150 млн. евро за нови футболисти, макар и да не бе в цветущо финансово състояние. Сега се оказва, че от "Камп Ноу" са вложили предварително очаквани приходи, които няма да дойдат. Евентуално продължаване в Лига Европа с трето място в групата и спечелването на надпреварата, също няма да бъде достатъчно. Триумф във втория по сила турнир ще донесе около 15 млн. евро приходи", каза още Коларов.

Вижте видеото с целия разговор. В него гостът говори още за баскетболното "Ел Класико", което се игра снощи, както и за представянето на Лудогорец в Европа.