Андерлехт е повече от двойно по-скъп от Лудогорец. Това заяви редакторът на Gol.bg Веселин Коларов в рубриката си "Спорт и бизнес" в предаването "Бизнес старт" по Bloomberg TV Bulgaria с водещ Христо Николов, след като белгийците елиминираха драматично разградчани с дузпи от 1/16-финалите на Лигата на конференцията

"Белгийците са оценени на малко над 75 милиона евро, докато съставът на Лудогорец струва малко над 35 млн. евро. Младата звезда на Андерлехт Яри Весхарен струва 10 млн. евро, по 9 млн. евро и 8 млн. евро са съответно Андерс Драйер и Дзено Дебаст. Франсис Амузу струва 6,5 млн. евро, Амаду Диавара е оценен на 4 млн. евро. За сравнение, най-скъпият футболист на Лудогорец е Кирил Десподов, който струва 3,7 млн. евро. Т.е., той е по-евтин от първите петима в класацията на Андерлехт. След него се нареждат Бърнард Текпетей (3.2 млн. евро), Антон Недялков (3 млн. евро), зимното попълнение Пипа (2,5 млн. евро) и Нонато (2 млн. евро). Разликата е доста голяма", заяви Коларов.

Но как стана това? "20-годишният вратар на Андерлехт Барт Фербрюген буквално отказа българите, като спаси три дузпи. Авила-Пипа, Доминик Янков и Педро Нареси не успяха да го преодолеят. Домакините от Белгия вкараха и трите си удара чрез Лиор Рафаелов, Ян Фертонген и неуморимия Яри Ферсхерен. Иначе в редовното време Андерлехт стигна до ранен аванс благодарение на автогола на новото попълнение в състава на Лудогорец Франко Русо. През втората част двата отбора си размениха по един бърз гол в рамките на 3 минути. Яри Ферсхерен направи 2:0, а в 71-ата минута Игор Тиаго върна един гол за българския тим. Разградчани преминаха в пролетните кръгове на турнирите на УЕФА за първи път от три години, като предишния път в Лига Европа беше спрян от италианския гранд Интер", каза още Коларов..

Вижте видео с целия разговор. В него гостът говори и за Купа "Странджа".  

Снимка: БГНЕС