Единствено отборът на Литва е по-евтин от този на България в група "G" на Европейските квалификации. Това заяви редакторът на Gol.bg Веселин Коларов в рубриката си "Спорт и бизнес" в предаването "Бизнес старт" по Bloomberg TV Bulgaria с водещ Христо Николов.

"Нашите национали са оценени на 26,8 милиона евро, което е нищожна сума на фона на днешните трансфери във футбола. Най-скъпите ни футболисти са Кирил Десподов и Филип Кръстев, оценени на 4 млн. евро. Антон Недялков и Илия Груев струват по 3 млн. евро. Иначе отборът на литовците струва едва 7,2 млн. евро, най-скъп в състав в групата ни има Сърбия – малко над 353 млн. евро", каза Коларов.

Тази вечер България приема Черна гора на старта на квалификациите, след което гостуваме на Унгария. "Последните ни три мача срещу черногорците завършиха наравно. В София балансът също е равен – по една победа за всеки и едно реми. Въобще, в общия баланс, двата отбора са се побеждавали по веднъж, при четири равенства. Сега най-голямата звезда на "Храбрите Соколи" е централният защитник на Атлетико Мадрид Стефан Савич. Сред известните футболисти е и Адам Марушич, който играе в Лацио".

  • Цените на отборите в нашата група:
Отбор Цена
Сърбия €353,7 млн.
Унгария €109,55 млн.
Черна гора €48,55 млн.
България €26,8 млн.
Литва €7,2 млн.


Относно Унгария, гостът заяви: "Повечето фенове сигурно още си спомнят представянето на отбора на Евро 2020. Унгарците се класираха за шампиона на Стария континент, след като ни победиха с 3:1 в София. На турнира също се представиха много силно след равенства с Германия и Франция и загуба с 0:3 от Португалия, дошла в последните минути на сблъсъка в Будапеща. После "Маджарите" играха много силно и в Лигата на Нациите, където победиха като гости Германия (1:0) и Англия (4:0), а у дома направиха равенства с двата отбора. Голямата звезда на отбора е Доминик Собослай, който играе за РБ Лайпциг", каза още Коларов.

Вижте видео с целия разговор.  

Снимка: БГНЕС