Най-престижната европейска клубна надпревара по баскетбол – Евролигата, навлезе в решителната си фаза, тази на 1/2-финалите. Това заяви редакторът на Gol.bg Веселин Коларов в рубриката си "Спорт и бизнес" в предаването "Бизнес старт" по Bloomberg TV Bulgaria с водещ Христо Николов.

"Олимпиакос с Александър Везенков в състава си се изправя срещу Монако, докато другата двойка противопоставя испанските колоси Барселона и Реал Мадрид. Мачовете ще се състоят в Каунас, Литва и гръцкият отбор ще разчита на най-голяма фенска подкрепа по време на Финалната четворка. Около 4000 привърженици от южната ни съседка се очакват да пътуват към балтийската държава. Броят им може да доближи и 5000 защото Реал Мадрид и Монако са върнали част от билетите, които са получили за свои запалянковци. Иначе срещите ще се играят тази вечер. От 18.00 часа е двубоят Олимпиакос – Монако, от 21.00 часа е Барселона – Реал. Големият финал е насрочен за 21 май, неделя", каза Коларов.

Той говори и за наградните фондове и каза кои са фаворитите за триумф. "Наградният фонд в Евролигата е завишен спрямо миналия сезон. Тази година за шампиона са предвидени почти 1,8 млн. евро, докато за миналия Анадолу Ефес спечели 1,5 млн. евро. Разлика има и за загубилия финала – 997 хиляди евро сега, срещу 850 хил. евро преди 12 месеца. За 3-ия в крайното класиране сега са предвидени 880 хил. евро, за 4-ия – малко над 762 хил. евро. Според букмейкърите фаворити с почти изравнени шансове за триумф са Олимпиакос и Барселона. Иначе каталунците и Реал вече си размениха по една победа в Евролигата през този сезон, като успехът на "Кралете" дойде след продължения. В испанското първенство Барса спечели и двата мача, но миналия сезон мадридчани надделяха в "Ел Класико" именно на 1/2-финалите в Евролигата. Олимпиакос пък е с по-нисък коефициент срещу Монако, въпреки че през този сезон французите два пъти победиха гърците", каза още гостът.

Вижте видео с целия разговор. В него гостът говори още за фурора на Везенков и за финалите в европейските клубни турнири по футбол.  

Снимка: БГНЕС