Турнирът от сериите "Мастърс" в Индиън Уелс е с увеличен награден фонд. Това заяви редакторът на Gol.bg Веселин Коларов в рубриката си "Спорт и бизнес" в предаването "Бизнес старт" по Bloomberg TV Bulgaria с водещ Христо Николов. 

"Това е надпревара, често определяна от феновете на тениса за петия турнир от Големия шлем. И логично наградните фондове отговарят на прозвището му. За 2024 г. общият награден фонд е почти 18 милиона долара, което е с 2,22% повече в сравнение с миналата година. Сумите при мъжете и жените са еднакви, което означава, че всеки тур играе за дял от почти 9 млн. долара. Заедно с 1000 точки за ранглиста, шампионът от турнира в Индиън Уелс за 2024 г. ще си тръгне с чек за 1,1 млн. долара. Това представлява значително намаление от почти 13% на паричните награди в сравнение със сумата, която Карлос Алкарас и Елена Рибакина получиха преди дванадесет месеца. Но това се дължи на факта, че сумите за квалификантите са увеличени", каза Коларов.

Но ще видим ли на корта легендата Рафаел Надал? "За жалост Надал отново се оттегли. Той заяви, че още не е готов да играе на най-високо ниво. Испанецът беше заменен от щастливия губещ Сумит Нагал. Сходството в имената им доведе до забавни коментари в интернет, а феновете, които си бяха закупили билети да гледат Надал, получиха възожността да ги върнат или заменят. Индиецът Нагал пък има интересна история. През 2019 г. той заяви, че има едва 900 евро в сметката си и имаше мрачна прогноза за бъдещето си в тура. Но не се предаде и се превърна в 10-ия индиец, който пробива в Топ 100. През януари тази година Нагал елиминира в 1-ия кръг на Australian Open Александър Бублик и значително подобри банковата си сметка. Според сайта на ATP Нагал вече е спечелил малко над 903 хил. долара само от наградни фондове на сингъл и двойки. В Индиън Уелс 26-годишният индциец нощеска се изправи срещу опитния Милош Раонич", каза още Коларов.

Вижте видео с целия разговор. В него гостът говори още за Григор Димитров и Виктория Томова. 

Снимка: БГНЕС