Новият сезон във Формула 1 стартира този уикенд с Гран При на Бахрейн. Това заяви редакторът на Gol.bg Веселин Коларов в рубриката си "Спорт и бизнес" в предаването "Бизнес старт" по Bloomberg TV Bulgaria с водещ Роселина Петкова.

Но кои ще са най-добре платените пилоти през тази година? "Да караш най-бързите коли в света и да получаваш заплащане за това е мечтата на феновете на моторните спортове и е реалност за пилотите от Формула 1. По информация на Motorsinside, с най-високи заплати са тримата състезатели, ставали световни шампиони. Това са Люис Хамилтън, Макс Верстапен и Фернандо Алонсо. Хамилтън от Мерцедес оглавява класацията с годишна заплата от 51,15 милиона евро, което подчертава статуса му на суперзвезда. Следва доминантът през последните три години Макс Верстапен с възнаграждение от 41,85 млн. евро. Двукратният шампион Фернандо Алонсо от Астън Мартин допълва челната тройка с 22,32 млн. евро", каза Коларов.

Ясно ли е каква заплата ще взима Хамилтън във Ферари? "Наскоро британецът изненадващо подписа договор с Ферари от 2025 г. и това логично се превърна във водещата новина не само в моторните спортове. Според Racing News 365 , седемкратният световен шампион се очаква да печели малко над 92 млн. евро годишно във Ферари, включително бонуси. Но от "Скудерията" се решиха на тази инвестиция, защото Хамилтън е човек, който може да развие болидът и най-накрая Ферари да се върне на върха. Легендарната италианска марка не е триумфирала при конструкторите от 2008 година, а при пилотите от 2007 г., когато Кими Райконен стана световен шампион по изключително драматичен начин в последния кръг", каза още Коларов.

Вижте видео с целия разговор. В него гостът говори още за голямата победа на националния отбор на България по баскетбол над световния шампион Германия. 

Снимка: БГНЕС