Селекционерът на аржентинския наицонален отбор Хорхе Сампаоли сподели преди предстоящия 1/8-финален двубой от световното първенство между "гаучосите" и Франция, че южноамериканците ще се стремят ще дадат всичко от себе си в името на победата.

"Колкото по-слаби сме ние, толкова по-силни ще бъдат те. Ще ни атакуват с бързите си крила и ние трябва да ги спрем. Трябва да бъдем готови за всичко и да печелим топката бързо. 

Искаме да улесним Меси. Да, Лео е най-добрият футболист в цялата Вселена, но ние имаме и други играчи с отлични качества. Той започна световното първенство малко плахо, но в момента чувства увереност. 

Той показа воля за победа, а това може да направи разликата в този мач. Всички останали също ще дадем всичко от себе си, за да спечели Аржентина. Меси е най-ярката ни звезда и ние сме длъжни да се стараем да се доближим до неговото ниво. 

Не искаме мачът да се превръща в безкрайно тичане, защото това не е нашата стихия. Все още не съм решил кои да бъдат титулярите, защото имам немалко варианти. Сигурен съм в това, че ще видите мотивиран отбор с воля за победа", каза Сампаоли.