Селекционерът на Швеция Яне Андерсон изрази увереността си в играчите и заяви, че няма да се оправдава със съдийските грешки, ако тимът му не успее да се класира за осминафиналите на световното първенство.

В сряда шведите срещат Мексико в Екатеринбург, като двубоят е решителен и за двата отбора. "Мачът утре действително е много важен за нас, но ние не искаме да обръщаме внимание на съдийските грешки от мача с Германия. Трябва да гледаме нашата си игра, а аз имам доверие в играчите. Срещу световния шампион показахме, че можем да играем като равен през всичките 90 минути и смятам, че притежаваме нужните качества, за да победим Мексико. Духът в отбора е висок, но се отнасяме с голямо уважение към съперника, който има чудесен отбор и много талантливи играчи", каза Андерсон.

Капитанът на скандинавците Андреас Гранквист увери, че шведите ще покажат най-силните си страни срещу Мексико. "Удържахме атаките на Германия 95 минути и осъзнахме, че можем да се надиграваме с всеки един отбор. Готови сме утре да демонстрираме цялата си сила", допълни Гранквист.

Във временното класиране Швеция разделя второто място с Германия с по 3 точки, докато Мексико води с 6.