Здравейте, уважаеми читатели на Gol.bg. Продължаваме да ви представяме рубриката "Дербитата на Европа". В нея ще имате възможност да видите кои ще са най-възловите мачове на Стария континент, които ще се играят през седмицата. Ще получите и информация за датата, часа и мястото на отделните дербита от Европа.

В следващите дни ще станат ясни 1/8-финалните двойки на Мондиал 2018. Груповата фаза свършва в четвъртък, когато ще отпаднат и последните въпросителни около продължаващите отбор.

За момента не е изключено да гледаме големи дербита като Бразилия – Германия, които имат общо 9 световни титли и Франция – Аржентина. Разбира се, стига гаучосите да успеят да се промъкнат във фазата на директните елиминации. От показаното до момента обаче това въобще не изглежда сигурно и Лео Меси и компания трудно ще избегнат резил.

За целта е нужен задължителен успех на коравите нигерийци, които през есента победиха латиносите с 4:2 в контрола, въпреки че изоставаха с 0:2. Също така Исландия не трябва да победи Хърватия. Ако и двата отбора спечелят, ще се гледа головата разлика. При равенство и в този показател, идва ред на феърплея.

Вижте ТУК класирането във всички групи на Мондиал 2018

Настоящият първенец на планетата Германия също не е сигурен за 1/8-финалите, но прогнозите са, че Бундестимът ще победи Южна Корея. Такива обаче бяха и в мача им с Мексико (0:1)...

Русия Уругвай днес ще определят победителя в група "А" в директен спор, като равенството устройва домакините заради по-добрата голова разлика. Иран още има шансове сензационно да продължи напред, но това минава през успех над Португалия и Кристиано Роналдо.

Друг интересен двубой е между Белгия и Англия. Двата отбора имат по 6 точки и голова разлика 8:2 и при равенство, отново отборът с по-малко картони ще има предимство. В група "Н" Колубмия търси задължителна победа над Сенегал, за да продължи напред. В "С" Франция едва ли ще изпусне 1-то място, а в "Е" Сърбия трябва да победи Бразилия, ако иска сензационно да елиминира Неймар и компания.

Програмата за седмицата:

Днес от 17.00 часа:
Саудитска Арабия – Египет
Уругвай – Русия

От 21.00 часа:
Иран – Португалия
Испания – Мароко

Утре от 17.00 часа:
Австралия – Перу
Дания – Франция

От 21.00 часа:
Исландия – Хърватия
Нигерия – Аржентина

В сряда от 17.00 часа:
Мексико – Швеция
Южна Корея – Германия

От 21.00 часа:
Сърбия – Бразилия
Швейцария – Коста Рика

В четвъртък от 17.00 часа:
Япония – Полша
Сенегал – Колумбия

От 21.00 часа:
Англия – Белгия
Панама – Тунис

Събота, 1/8-финали

От 17.00 часа:
Победител група "С" – Втори група "D"

От 21.00 часа:
Победител група "А" – Втори група "В"

Неделя, 1/8-финали

От 17.00 часа:
Победител група "В" – Втори група "А"

От 21.00 часа:
Победител група "D" – Втори група "С"