Селекционерът на бразилския национален отбор по футбол Тите е доволен от прогреса на тима в напредването на мачовете от Мондиал 2018.

"Селесао" изпълни първата си задача с класирането на осминафиналите на надпреварата в Русия, след като завърши на първо място в група "Е" след победа снощи с 2:0 над Сърбия.

"Не искам да живеем с очакванията, а да бъдем в реалността. Хубавото е, че представянето ни се подобрява и израстваме психически, като успяваме да се справим с напрежението и да показваме добра игра на терена. Във футбола трябва да има баланс. Понякога не мога да заспя, опитвайки се да намеря точния баланс и химия". 

"Ще се позволя една кайпириня (б.р. - бразилски коктейл) след този мач - това помага. Един отбор е съставен от човешки взаимоотношения. Като треньор трябва да чувствам както става в съблекалнята, как общуват играчите, а ако има нервност, трябва да я успокоим. Има къде още да се подобряваме, но първата задача е изпълнена. Вече сме в елиминациите, а Бразилия показа значително израстване в сравнение с първия мач. Оттук има само един път - нагоре", заяви Тите.

"Габриел Жезус не вкарва. Понякога това се случва с нападателите. Ето в този мач Тиаго Силва реализира. Естествено подобно нещо те кара да се замислиш. Повече ме притеснява, че на терена не могат да излязат някои от футболистите, които са в отлична форма, например като Фирмино. Срещу Сърбия ни трябваше състав, който да може да се противопостави на агресивния стил на съперника. Не трябваше да им позволяване да разиграват в нашата половина. Затова Жезус беше нужен", допълни той.