Селекционерът на сръбския национален отбор по футбол Младен Кръстаич поздрави възпитаниците, въпреки отпадането в груповата фаза на Мондиал 2018.

Сърбите се нуждаеха от победа над Бразилия снощи, но загубиха с 0:2 и останаха на трето място в група "Е", с което не успяха да достигат до осминафиналите.  "Мисля, че се представихме доста добре през първото полувреме с изключение на ситуацията, която доведе до първия им гол. Именно в момент като този Бразилия се възползва от индивидуалната класа на футболистите си.

След почивката опитахме да рискуваме повече, имахме няколко възможността да изравним, но го пропуснахме, а след това си платихме. Поздравявам бразилците за отличния футбол, но поздравявам и моите играчи за себераздаването и за всички усилия, които вложиха.  В мачове като този трябва да бъдеш на ниво през всичките 90 минути, защото в противен случай ще бъдеш наказан. Трудно е да се играе толкова отворено срещу велика сила във футбола като Бразилия. Трябваше да бъдем на върха на възможностите си, да достигнем най-високото си ниво и да елиминираме всичките си слабости. На моменти се получи, но в като цяло не успяхме", каза Кръстаич.

"Още преди Световното първенство отборът на Бразилия беше считан за един от фаворитите. Сега Германия отпадна, но не трябва се забравят Испания, Франция и другите топ състави. Шансовете на Бразилия за титлата са големи и техен успех в края няма да ме изненада", допълни той.