Колумбия излъга с 1:0 Сенегал в последна среща от Група "Н" на Мондиал 2018 и успя да се класира на 1/8 финал. Единственото попадение в срещата заби Йери Мина в 74-ата минута на мача. 

Африканците са аут от надпреварата, след като Полша победи с 1:0 Япония и отпаднаха заради повечето получени жълти картони спрямо азиатците.

Срещата на стадион "Самара Арена" бе изключително скучна, като освен попадението на Мина ще се запомни и с отменената дузпа за Сенегал в началото на мача.

Тогава съдията Милорад Мажич категорично посочи бялата точка, но южноамериканците оспорваха бурно и се наложи Мажич да се допита до системата за видео наблюдение - VAR, след което смени решението си и отмени дузпата.

Така от тази група напред продължават Колумбия и Япония, а Сенегал и Полша отпадат.


Сенегал започна по-добре срещата и в 10-ата минута създаде първото положение. Кейта Балде центрира остро от пряк свободен удар, но Оспина излезе и улови топката. Последва и шанс за Колумбия. Хуан Кинтеро се освободи от защитата на африканците и стреля остро, но Кадим Н`Диайе без проблеми спаси.

Така се стигна до 16-ата минута, когато Давинсон Санчес събори Садио Мане в наказателното поле на Колумбия и съдията Милорад Мажич категорично посочи бялата точка - дузпа.

Южноамериканците оспорваха бурно и се наложи Мажич да се допита до системата за видео наблюдение - VAR, след което тотално смени решението си и отмени дузпата. В следващите минути сенегалците изцяло контролираха мача и не даваха почти никакви шансове на плахите колумбийци.

Най-слаб в отбора на южноамериканците бе Хамес Родригес и логично бе "награден" със смяна още след половин час игра. 

В 34-ата минута М`Байе Нианг стреля силно, но топката мина до гредата на Колумбия, последва  и тупалка на Салиф Сане, но високо над вратата. Колумбия започна по-добре второто полувреме и притисна Сенегал.

В 56-ата минута Йохан Мохика центрира остро в наказателното поле на африканците, но там защитник изчисти с глава. След час игра обаче двата отбора разбраха, че Полша води на Япония и темпото тотално падна.

Този резултата от другата среща класираше и двата отбора, което си личеше от техните действия. В следващите минути двата отбора си размениха по едно положение. Садио Мане изпусна за Сенегал, а Муриел не успя да вкара за Колумбия. Т

ака се стигна до 74-ата минута, когато Йери Мина се извиси и прати топката в мрежата на африканците за 0:1. При този резултат Сенегал отпадаше и африканците се хвърлиха в свирепи атаки. Те обаче нямаха шанс и отпаднаха нещастно от турнира.

Сенегал - Колумбия 0:1

СЕНЕГАЛ: К. Н’Диайе, Сабали, Сане, Кулибали, Гасама, Гай, Кояте, Сар, Мане, Балде, Нианг

КОЛУМБИЯ: Оспина, Ариас, Мина, Д. Санчес, Мохика, Урибе, К. Санчес, Кинтеро, Куадрадо, Хамес, Фалкао