Легендарният български футболист Христо Стоичков сподели очакванията си за 1/4 финалните срещи които ще се изиграят днес.

Първият 1/2 финалист ще бъде определен днес от 17.00 часа, а той противопоставя отборите на Уругвай и Франция. Ето ги и очакванията на Камата за срещата:

"Франция е фаворит, естествено. По-добър отбор по-обигран отбор. Но пък от другата страна имаме един отбор, който играе вече 8 години в почти един и същ състав. Това, че Кавани няма да бъде на разположение може да бъде най-голямата загуба за Уругвай. 

"Един нападател, който показа качествата си заедно с Луиз Суарес, но на този етап няма да може да вземе участие в днешния двубой. Да се надяваме, че ще стане един хубав двубой. Французите са един отбор с много голяма динамика, с ясни критерии какво трябва да се направи. От другата страна, пък е отбор с много здрава защита."

"Двамата централни защитници на Уругвай са от много време заедно, а са съотборници и в Атлетико Мадрид. Уругвай е балансиран отбор, но ще видим дали няма да се уплашат да задържат топката, да имат повече разигравания, да провокира френския отбор да бяга повече и да хаби сили."

"Но видяхме, че много изненади се получиха на това световно първенство. Да се надяваме, че тук няма да има голяма изненада" заяви носителят на Златната топка.

Красимир Лаков, Gol.bg