Защитниците на Хърватия Шиме Върсалко и Деян Ловрен, както и вратарят Даниел Субашич, са пропуснали снощната тренировка на отбора, но явно това е направено с превантивна цел.

Шиме Върсалко беше заменен в първото продължение на мача с Русия, спечелен от хърватите след изпълнение на дузпи. Субашич пък получи разтежение отзад на бедрото и също му беше оказвана лекарска помощ няколко пъти в мача.

"Ние всички ще бъдем напълно готови за мача с Англия. Не се оплакваме от нищо, заяви централният нападател Марио Манджукич пред журналистите. Нямаме проблеми с това, че сме играли два пъти продължения и сме изпълнявали дузпи. Ако трябва да играем днес с Англия, ще излезем и ще играем.

"Ние уважаваме всеки един съперник, но в нашия лагер няма страх от никого. Вярваме в себе си. Англия заслужено е тук, на полуфинал, и ние също заслужено сме на полуфинал, каза още Манджукич.

"Да, ние имаме опитни футболисти в състава, но също така и много млади. Трябваше да чакаме няколко години, за да се създаде този отбор. Ние сме много близо и когато напуснем терена, трябва да сме наясно, че сме дали всичко от себе си за нашата цел, добави високият голмайстор.

"Всички сме готови, няма проблеми. Това е полуфинал на Световно първенство и ние знаем какъв е този мач. Да си професионалист означава, че трябва да се настроиш сам за мача. Огромен интерес имаше към отбора снощи на тренировката, като медиите просто бяха изградили стена от камери край страничната линия. Манджукич и колегите му обаче демонстрираха ведро настроение и оптимизъм през цялото занимание.

Попитан какво му е мнението за вратаря на Англия Джордан Пикфорд, който до момента прави чудесно първенство, Манджукич отговори: В нашият отбор има много хора, които могат да бележат голове. Дори и да не съм аз, други могат да го изненадат.