Селекционерът на националния отбор на Швеция Яне Андерсон обяви, че загубата с 1:2 от Германия в мач от Група „F“ на Мондиал 2018 е най-тежката в кариерата му.

"Към момента в мен преобладават емоциите, въпреки че играхме добре и според нашите планове. Вкарахме хубав гол, а ако бяхме получили и дузпа за фаул срещу Маркус Берг, щяхме да водим още по-убедително в резултата. Мисля, че не позволихме на Германия да създаде много положения. Отбранявахме се добре и не обвинявам никого за загубата“, анализира шведският селекционер.

"Вероятно това е най-тежката загуба в кариерата ми. Не спечелихме точка в мач, който проведохме отлично. Надеждата умира последна и ще се борим в последния си мач“, коментира Андерсон.

"Не ми хареса поведението на германците след края на мача. Някои хора от техния лагер тичаха към нас и това за малко да доведе напрежение. Обикновено след края на мача хората си стиската ръцете, а не нападат съперника. Празнувайте победата вътре в отбора си. Оставете противника да преживее загубата си“, допълни 55-годишният специалист.