Мохамед Салах доказа за пореден път голямото си сърце. Според физиотерапевта на Ливърпул Рубен Понс египтянинът не обвинява защитника на Реал Мадрид Серхио Рамос за контузията, която получи във финала на Шампионската лига.

Рамос тръшна Салах с хватка в средата на първото полувреме и контузи египтянина, който сега е под въпрос за Световното първенство. „Салах не ми каза нищо за Серхио Рамос. Не мисля, че той е ядосан на испанеца. Това беше инцидент. Знаех, че има нещо сериозно още, след като се озова на земята. Мохамед не е от играчите, които се оплаквах и се опасявах за нещо лошо.

Беше много разочароващо. Опитах се да го успокоя. Казах му, че не може да направи нищо в случая и трябва да се успокои. След като разбрахме каква е контузията, направихме план за възстановяването му. Той беше тъжен, но бе тотално концентриран и мобилизиран да се възстанови по-бързо. Подобни травми изискват 3-4 седмици възстановителен период, но ще опитаме да форсираме лечението. Това е нашата голяма цел“, каза Рубен Понс.

Салах вече е в Испания, където ще се възстановява. Нападателят се надява да бъде готов за началото на Световното първенство. Първият мач на Египет е срещу Уругвай на 15 юни. В групата на „фараоните“ са още отборите на Русия и Саудитска Арабия.