Отборът на Египет, предвождан от голямата си звезда Мохамед Салах, се е провалил на световното първенство в Русия заради религиозния празник Рамазан.

През свещения месец на мюсюлманите не е позволено да се яде и пие от изгрев до залез слънце. Постът приключи в навечерието на Мондиал 2018, но се е отразил зле на подготовката в лагера на Египет. Това обяви шефът на местната футболна федерация Хани Або Рида.

Египет загуби трите си мача от груповата фаза и завърши на последното място, но именно Мохамед Салах поне отсрами отбора с две попадения срещу Русия (1:3) и Саудитска Арабия (1:2). По всичко личи, че в страната са имали доста по-големи очаквания за представянето на отбора.

„Отрази ни се лошо, говорих с играчите преди началото на първенството, но те отказах да спрат поста. Бъдете сигурни, че много играчи на арабски страни нарушиха обичая за разлика от нас”, заяви Рида.

Постенето в Русия се оказа далеч по-трудно за футболистите, понеже залезът идва доста по-късно в сравнение с Египет. В крайна сметка нито един африкански или азиатски тим с мюсюлманска вяра не успя да прескочи груповата фаза, което породи дебати за мястото на религията при големи спортни събития.