След като Барселона стана първият клуб в историята с футболисти във всички групи на световно първенство (13), по-малко от месец по-късно каталунците останаха със 7 представители на Мондиала.

Това са Филипе Коутиньо, Паулиньо (Бразилия), Луис Суарес (Уругвай), Самюел Юмтити, Усман Дембеле (Франция), Томас Вермален (Белгия) и Иван Ракитич (Хърватия).   

Английският шампион Манчестър Сити пък е отборът, който излъчи най-много футболисти на 1/4-финалите на Мондиал 2018. Цели 11 представители на "гражданите" продължават борбата за световната титла.

<iframe src="https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Ffcbarcelona%2Fvideos%2F10156929776444305%2F&show_text=0&width=476" width="476" height="476" style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0" allowTransparency="true" allowFullScreen="true"></iframe>

Четирима от тях са англичани - Джон Стоунс, Кайл Уокър, Фабиан Делф и Рахийм Стърлинг, четирима са и бразилците - Едерсон, Данило, Фернандиньо и Габриел Жезус, а останалите от състава на Джосеп Гуардиола са белгийците Венсан Компани и Кевин де Бройне, както и французинът Бенжамен Менди.

В топ 3 на клубовете с най-много играчи сред четвъртфиналистите са Тотнъм (9) и Манчестър Юнайтед (8). Доминацията на английската Висша лига се допълва от присъствието на 6 футболисти от Ливърпул и също толкова от Челси.

Ето и клубовете с най-много представители на 1/4-финалите:
Манчестър Сити - 11
Тотнъм - 9
Манчестър Юнайтед, Пари Сен Жермен -8
Барселона - 7
Атлетико Мадрид, Челси, Ливърпул - 6
Реал Мадрид, Зенит, ЦСКА Москва - 5
Интер, Ювентус, Монако, Краснодар - 4