Драмата с Мохамед Салах и евентуалното му отказване от участие в националния отбор на Египет придобива пълна сила. От една страна журналисти, които са близо до отбора, твърдят как това е възможно. Но напълно очаквано, хора от федерацията отричат това и обясняват, че няма никакъв конфликт.

Двама души, близки до играча, твърдят как Салах се ядосал изключително много от избора на лагера на отбора в Чечня, както и постоянните политически препратки от това решение. Както е известно, Салах беше поканен и участва в специална вечеря, дадена от чеченския лидер Рамзан Кадиров, беше удостоен и с титлата почетен гражданин на републиката.

Говорителят на Египетската футболна асоциация Осама Исмаил заяви, че Салах не се е оплаквал от техни решения.

"Няма нищо вярно, че Салах иска да се маха. Той се намира в лагера на тима, тренира наравно с останалите. Нищо подобно не е казвал, никакви разговори с такава тема не са се провеждали. Не знам откъде Си Ен Ен са намерили информация, че Мо Салах ще напуска отбора. Даже в момента той е с нас и вечеря до мене, казва още Исмаил пред египетски журналисти по телефона.

Един от редакторите на спортния сайт "Ал Ахли"- Уалид Заки пък заяви, че проблемите между топзвездата и федерацията на Египет не са от днес, а се трупат във времето. Поради тази причина не е изключено да напусне тима след Световното първенство.

"На първо място Салах не обича да намесват името му в нечии политически цели, още повече да го употребяват хора, които могат само да му донесат проблеми после, казва Заки, явно имайки предвид обвиненията към Кадиров в нарушаване на човешките права. Реално в нашата федерация няма достатъчно професионалисти, които да направят разлика между това, което те предлагат, и Салах от английската Висша лига.

"Друг проблем е, че те постоянно използват имиджа, лицето му за техни инициативи. А Салах има договори за такива неща. В Англия всяко нещо е написано в договор. Например преди Египет да замине за Световното първенство те сложиха лицето му на самолета без да го питат, без да питат мениджъра му, разказва Уалид Заки от сайта Ал Ахли.

"Спонсор на федерацията е WE, а Салах има личен договор с Водафон. Така те му правят проблем с неговия спонсор. Компанията го атакува, а той нямаше никаква вина, защото му залепиха лицето на самолета без да го питат.