Селекционерът на Русия Станислав Черчесов не бе на себе си от радост след успеха с 5:0 над Саудитска Арабия, който на практика запуши устите на всички негови критици. 
 

Преди фамозния старт на Мондиала "Сборная" не познаваше вкуса на успеха в последните си 7 мача, които обаче бяха приятелски и бяха част от подготовката именно за домакинския форум.

"Не искам да запушвам устите на критиците, просто гледам да си върша съвестно работата. Както аз, така и момчетата. Искам да им благодаря, че изпълниха всички мои указания и не се поддадоха на големия натиск преди този мач", обяви той.

"Мисля, че няма опасност играчите да си вирнат носовете след този убедителен успех. Стъпили сме здраво на земята и ще работим здраво, за да постигнем добри резултати и в следващите срещи".

"Целта ни е да излезем от груповата фаза. Поради тази причина ни трябват точки. Този мач го забравяме и гледаме смело към следващите две срещи". 

"Отчасти съм съгласен с колегата Пици, че не сме изненадали неговия отбор. Ние си играхме този футбол, който играехме и преди. Просто този път нещата ни се получиха много добре и бяхме по-дисциплинирани, ефективни и компактни. Той е много силен треньор.