Испанският национален отбор тренира с усмивки по лицата в Каснодар, въпреки че "Ла Фурия Роха" записа неприятно равенство срещу Португалия (3:3) в първия си мач от Група В на световното първенство.

Подготовката на селекционера Фернандо Йеро е изцяло концентрирана върху предстоящата среща с Иран. Във видеото, пуснато от официалната страница на Испания се виждат и закачки между футболистите по време на тренировка, въпреки трусовете в тима в последно време. 

<iframe src="https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FSeFutbol%2Fvideos%2F1649538021808801%2F&show_text=0&width=560" width="560" height="315" style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0" allowTransparency="true" allowFullScreen="true"></iframe>

Припомняме, че бе направена кардинална промяна начело на отбора – смяната на Жулен Лопетеги с Фернандо Йеро броени и то дни преди старта на шампионата.

Петъчното равенство с Португалия пък остави отворена групата, докато изненадващо Иран победи Мароко с гол в 95-ата минута. Испания влиза като фаворит в срещата, като това ще бъде първи сблъсък между двете страни. Двубоят ще се играе на 20 юни (сряда) от 21:00 часа българско време.