Селекционерът на националния отбор на Португалия Фернандо Сантош се извини за отпадането от световното първенство от Уругвай и изрази надеждата си, че капитанът на тима Кристиано Роналдо ще продължи да носи фланелката на родината си.

"Знам, че в Португалия площадите бяха пълни и хората очакваха този мач. Затова първо искам да се обърна точно към тях - извинявайте. Всички сме много тъжни, че не успяхме да ви зарадваме", каза 63-годишният Сантош.

"При първия гол имаше едно подаване през цялото игрище, след това още едно такова. Срещу такива центрирания няма защита. Нападателите им се представиха много силно, а това отиграване бе невероятно. Никога преди не са вкарвали такъв гол. Бяхме наясно, че ще ни създадат проблеми, особено в средата на терена, където пазят много плътно, затова винаги поставяхме играчи широко встрани, които да могат да отключат защитата им. През първото полувреме не се справихме. През втората част играхме по-добре, но не бе достатъчно", допълни Сантош.

Запитан за бъдещето на 33-годишният Роналдо в тима, Сантош изрази надежда, че това не е бил последният му мач за "мореплавалите".

"Надявам се, че ще остане. Кристиано има още много какво да даде на футбола. През септември ни предстои нов турнир и ние се надяваме, че той ще бъде в състава и ще помага на младите играчи да израстват", завърши Сантош.