Исландия - Хърватия, мач от група D на световното първенство, стадион "Ростов Арена", Ростов на Дон, 21:00 часа, съдия Антонио Матео Лаос (Исп)

Вероятни състави:

Исландия: Халдорсон, Севарсон, Арнасон, Р. Сигурдсон, Магнусон, Гунарсон, Халфредсон, Гудмундсон, Бярнасон, Г. Сигурдсон, Финбогасон
Хърватия: Субашич, Йедвай, Чорлука, Вида, Стринич, Бадель, Ковачич, Модрич, Пяца, Перишич, Крамарич

Прогноза

След като на старта на надпреварата Исландия стигна до равен с Аржентина, сега островитяните търсят нова сензация, а именно класиране за 1/8финалите на световното първенство.

Това може да стане с победа над вече класиралия се тим на Хърватия, но нещата зависят и от развръзката в другата среща между Гаучосите и Нигерия. Каквото и да се случи обаче, исландците отново накараха света да говори за тях.

"За нации като Аржентина, Португалия и Германия ще бъде истински шок, ако не продължат в елиминациите. За нас обаче, ако успеем да стигнем до 1/8финала, това ще е най-големият успех в историята ни" заяви треньорът Хеймир Халгримсон.

На хърватите е нужна точка, за да си гарантират първото място, въпреки че и при загуба могат до го направят ако в другия мач Нигерия не победи Аржентина. Въпреки това те ще преследват победата.

"Ние искаме да спечелим. Имаме свой стил, който не смятаме да променяме. Трябва обаче да внимаваме с тяхните дълги топки и статични положения" заяви селекционерът Златко Далич, който може да направи някои промени в тима, след като Ракитич, Ребич, Върсалко, Манджукич и Брозович имат жълти картони и при нов ще бъдат наказани.

Двата тима се познават добре, тъй като бяха в една квалификационна група за финалите и си размениха по един успех. Хърватите имат предимство с 4 триумфа от общо 7 срещи до момента, но със сигурност ще трябва да внимават в този мач.

Хърватите ще се стремят към нещо историческо, тъй като никога досега не са печелили 3 поредни мача на световни финали, а исландците нямат успех вече в 8 поредни срещи, така че може би не са в най-добрата си форма и ще им бъде много трудно да стигнат до успех.

Резултат: Исландия - Хърватия 1:1