Галерия

Сензацията е факт! Световният шампион Германия загуби с 0:2 от Южна Корея и отпадна още в груповата фаза на Мондиал 2018.

Това се случва за първи път в историята за четирикратния световен шампион, който неизменно беше сред най-добрите четири състава на последните четири първенства на планетата.

Световният шампион отново не се представи на висота през първото полувреме, в което не създаде нито една реална голова възможност, за разлика от своя противник. Най-чистото положение се откри пред Хюн-Мин Сон, но тежкият му снаряд профуча покрай целта.

След почивката Бундестимът заигра по-офанзивно в търсене на задължителния гол, но често се оголваше в отбрана, а в предни позиции не можеше да стигне до чисто голово положение. 

В 92-ата минута Ким остана напълно непокрит в наказателното поле и матира Нойер с удар в близкия ъгъл. Четири минути по-късно Сон заби втория гол във вратата на Бундестима.

Така Германия завърши на дъното в групата с актив от 3 точки. Толкова имат и корейците, които отпадат, завършвайки на на престижното трето място в група F.


Германците очаквано взеха инициативата още от самото начало, но така и не можеха да създадат прилична атака, с която да застрашат вратата на съперника. Преди да измине четвърт час игра Леон Горецка опропасти страхотна атака на Германия. Той получи от Ройс, но не успя да центрира добре отдясно.

В 19-ата минута позаспалите зрители на трибуните бяха събудени от нищото. Мануел Нойер първоначално не успя да улови топката след снаряда на Чън У-Йон, но все пак боксира в последния момент.

Малко след това защитата на Германия отново не действаше на висота и Хюн-Мин Сон стреля от въздуха отблизо, но покрай целта, като това беше и най-чистата възможност в мача към този момент.

В заключителната част на първото полувреме Тимо Вернер бе изведен отдясно и отправи удар, но спечели само корнер за Маншафта. При изпълнението му Матс Хумелс успя за кратко да открадне топката в получилия се куп от играчи, но вратарят Чо улови. Секунди преди почивката шут на Йозил беше блокиран.

Още в началото на второто полувреме Горецка засече с глава центрирането отдясно, но вратарят на Южна Корея спаси. Веднага след това азиатците контраатакуваха, но Матс Хумелс се намеси с класен шпагат. След това се стигна до страхотен изстрел от въздуха на Тимо Вернер, но топката мина покрай лявата греда.

В средата на второто полувреме германците обсадиха вратата на съперника си, но така и не успяваха да отправят опасен удар. При една от редките акции на азиатците Сон шутира силно, но високо. После пък Мун получи невероятна възможност, но реши да финтира в пеналта и загуби кълбото.

Малко след това Марио Гомес засeче с глава центрирането отдясно, но Чо отново улови спокойно. Пред Гомес се откри още една възможност не след дълго, но този път не уцели топката.

Последваха сравнително спокойни минути, в които и двата отбора не предлагаха нищо интересно. Това продължи до изстрела по земя на Сон, минал малко встрани от левия страничен стълб!

В 92-ата минута Ким остана напълно непокрит и провря топката в мрежата на Германия. Съдийската бригада маркира засада, но след това правилно призна попадението.

Четири минути по-късно Хюн-Мин Сон сложи точка на спора, намирайки опразнената германска врата в момента ,в който целият отбор на Льов търсеше изравняването.


Южна Корея - Германия 0:2

0:1 Ким - 92'

0:2 Сон - 96'


Южна Корея: Чо Хьон-У, Лий Йонг, Юн Йонг-Сун, Хонг Чул, Ким Йонг-Гуон, Джан Хюн-Су, Ко Джа-Чеул (Хуан Хи-Чан - 56'), Чън У-Йон, Лий Джа-Сун, Мун Шиън-Мин (Чу Се-Чонг - 69'), Хюн-Мин Сон

Германия: Мануел Нойер, Матс Хумелс, Никлас Зюле, Йонас Хектор (Юлиан Брандт - 78'), Джошуа Кимих, Тони Кроос, Сами Кедира (Марио Гомес - 58'), Марко Ройс, Леон Горецка (Томас Мюлер - 63'), Месут Йозил, Тимо Вернер