Англия започна с драматична победа участието си на световното първенство, след като успя да надвие Тунис с 2:1 във Волгоград. А причината за това бе една - Хари Кейн. 

Нападателят вкара на два пъти, за да донесе първия успех на Мондиал за отбора си от 2010-а. Англичаните доминираха до почивката, когато обаче се отчетоха с доста пропуски. 

Все пак те поведоха, но глупост от страна на Кайл Уокър помогна на Тунис да изравни. След паузата островитяните не бяха впечатляващи, но в добавеното време Кейн донесе важните 3 точки. 

Гарет Саутгейт отново заложи на трима в центъра на отбраната, като Кайл Уокър бе поставен до Стоунс и Магуайър. Трипиър и Ашли Йънг действаха по двата фланга. 

Началото бе отлично за англичаните, които овладяха инициативата и още в 3-ата минута имаха чисто положение. Деле Али бе изведен отдясно и подаде пред вратата. Там топката не бе засечена, но напрежението остана и Джеси Лингард получи шанс от чиста позиция, но стражът Моез Асен спаси с крак. 

Веднага след това вдигнат флаг за засада спаси Рахийм Стърлинг от сериозен резил, след като нападателят пропусна почти на празна врата да отбележи. 

Добрата игра на Трите лъва обаче продължи и в 11-ата минута те поведоха. След корнер Стоунс стреля, вратарят изби, но Хари Кейн бе на точното място, за да направи добавка. 

Малко след това проблемите за Тунис се увеличиха, след като вратарят Асен получи контузия в рамото и трябваше да напусне. Хендерсън пък накара заменилият го Бен Мустафа да спасява острият му шут, но резервата се справи. 

В средата на първата част африканците успяха да се посъвземат и стигнаха до два корнера и два далечни удара, но без да има проблеми за Джордън Пикфорд. 

В 33-ата минута обаче, огромна глупост от Кайл Уокър донесе дузпа за Тунис. Защитникът удари с ръка при центриране Фахредин бен Юсеф и съдията отсъди наказателен удар. Пикфорд хвана ъгъла, но не успя да спаси. 

Малко след това Англия получи нов шанс след свободен удар и разбъркване. Топката падна идеална за Стоунс в наказателното поле, но от няколко метра защитникът не я уцели и пропусна идеалната възможност. 

При друго положение Хари Кейн бе задържан в пеналта, но реферът не разгледа положението, въпреки че дузпа имаше. Шут на Лингард бе блокиран, а след това Лингард отклони един пас във външната част на гредата и така, след като късметът покри африканците на няколко пъти, паузата дойде при 1:1. 

След паузата Англия продължи да има инициативата, но пък темпото спадна и затова добри положения в нямаше. За разлика от първото полувреме в действията на Трите лъва липсваше скорост и острота и това бе една от причините за ситуацията. 

Мъките на англичаните продължаваха, времето течеше и просто не се виждаше как европейците ще стигнат до гол. Тунизийците се бранеха добре и изглеждаше, че ще стигнат до ценна точка. 
 
В 91-ата минута обаче, Кейн спаси своите. След корнер топката бе отклонена към нападателя на Тотнъм, който сам на далечната греда я отклони в мрежата с глава, за да донесе успеха. 
 
Тунис - Англия 1:2
 
0:1 Кейн 11
1:1 Саси 35 дузпа
1:2 Кейн 91
 
Тунис: Асен (15 Бен Мустафа), С. Бен Юсеф, Мериа, Брон, Маалул, Ф. Бен Юсеф, Бадри, Саси, Скири, Хазри (85 Калифа), Слити (74 Бен Амор)
Англия: Пикфорд, Уокър, Стоунс, Магуайър, Трипиър, Хендерсън, Йънг, Лингард (93 Дайър), Али (80 Лофтъс-Чийк), Стърлинг (68 Рашфорд), Кейн