Селекционерът на Англия Гарет Саутгейт обяви, че в отбора няма да правят сметки за предстоящите елиминации. 

Трите лъва са първи в групата си, макар и само по жълти картони преди ключовия мач с Белгия. Според предположенията обаче, за тях ще бъде по-добре да останат втори и да отидат в на пръв поглед по-лесната част от схемата. Саутгейт обаче твърди, че не мисли за подобно нещо. 

"За нас ще бъде много трудно да сме настроени по такъв начин, така че целта ни остава да спечелим всеки един мач. Не мога да си представя, че ще излезем без да искаме да победим и да играем добре. Смятам, че е доста опасно да се правят подобни сметки" заяви той. 

Ако Бразилия и Германия са на първо и второ място в своите групи, тогава Англия ще срещне някой от тях на 1/4финала, ако завърши на върха в група G. 

"За нас ще бъде важно да продължим да играем колкото можем по-добре, да сме подготвени както трябва и да сме единни. Това е от ключово значение" добави той. Подобно бе мнението и на Джон Стоунс. 

"Ние искаме да победим и да удължим успешната си поредица. Това със сигурност ще ни помогне в следващите мачове. В крайна сметка сме тук, за да печелим" каза защитникът.