Бившият нападател на английския национален отбор Питър Крауч похвали селекционера на "трите лъва" за твърдостта му при вземането на важни решения. 

"Той заслужава адски голямо признание. Саутгейт направи някои твърди преценки с Джо Харт, с Уейн Рууни преди световното първенство. Това бяха тежки решения, защото това са големи характери в съблекалнята и той го направи, той взе млад отбор. 

Сега сме пълни със скорост и енергия. Съставът е много млад, вълнуващ, и това е заради Гарет, който направи тези решения. Аз съм много, много впечатлен. Аз обичам тази енергия, този стил на игра. Мисля, че мениджърът върна вярата в хората. 

В началото на Мондиала малко хора ни даваха шанс. Но мисля, че е изумително как след два мача ни слагат в сметките, така че това е голям обрат. Той даде надежда на нацията. 

Очакванията бяха да спечелим срещите с Тунис и Панама, но никой не очакваше това да е толкова убедително. Доволни сме с това, аз мисля, че смените се правят правилно и тактиките до момента са точни. Не можеш да искаш повече", каза Крауч.