Вратарят на Англия Джордън Пикфорд демонстрира самочувствие след новото си силно представяне на световните финали. 

След като бе герой при дузпите срещу Колумбия, сега стражът на Евертън направи някои отлични спасявания при успеха над Швеция с 2:0 на 1/4финала и бе избран за играч на мача. 

„Никога не се поставям сам под напрежение. Просто прегръщам момента, играя на момента и се чувствам силен. Нищо не ме притеснява и просто искам да изразя себе си“ заяви 24-годишният футболист. 

„В крайна сметка теренът винаги е един и същ, вратите са еднакви и това е просто един футболен мач. Аз просто работя здраво на тренировките и точно затова сега запазих суха мрежа, тъй като по време на заниманията правя такива спасявания, които сега пренесох в мача. Наслаждавам се на това, което се случва, искам да бъда по-добър и не се влияя от критиките“ добави той. 

„Ние просто подхождаме с мисъл единствено за следващия мач. Знаем на какво сме способни, но всичко опира до единството. Ако действаме като колектив, както сега, тогава можем да контролираме случващото се на терена. Всички момчета работят здраво, това е“ каза още Пикфорд.