Либерото на България Теодор Салпаров не скри, че мисли да спира със спорта, но все още не е взел окончателно решение кога ще се случи това.
 
“Само ще ви кажа, че ако тук бяха и Матей Казийски, и Тодор Алексиев, и Цветан Соколов, и Георги Братоев, и Боян Йорданов, 5-има състезатели на топ ниво, смятам че нямаше да загубим мач до този със САЩ. Не е някакво изхвърляне, а реалност.
 
Видяхте че бяхме много близо с този колектив и в първия мач с Иран, който изиграхме във Варна, и с поляците, с които играхме като равен с равен. А ако имаше треньорският щаб тези състезатели на разположение, щяхме да отидем минимум на финална шестица, но за съжаление ги няма.
 
За в бъдеще - има Олимпиада, и тези изброени състезатели могат да дадат още до 2020-а поне. Силно се надявам да размислят, да откликнат и се обединят в името на националния отбор. Това е най-важното, защото има един герб, който е над всичко”,  заяви Теодор Салпаров.
 
“Трябва да си преодоляваме егото и да мислим най-вече за България, защото не сме тук да си мерим характерите и кой е по-голям един на друг или треньор и състезател.
 
Всеки един състезател е много ценен, защото можем да направим много с изброените. Когато няма 8-9, няма взаимозаменяемост, докато най-силните отбори играят с 14 равностойни и могат да дадат почивка на най-добрите си и да са по-свежи за финалите в Италия”, добави Салпаров.
 
“Съжалявам за няколко неща. След 2006-а, когато играхме на световното първенство и 2009-а - на европейското в Турция, мечтаех да играем на финал и 2010-а мисля, че бяхме готови да играем на Мондиала, защото ако бяхме били Куба, можехме да прескочим и сърбите.
 
Много съжалявам за това, както и за световното вкъщи. Но трябва да бъдем заедно и да дадем най-доброто, защото щеше да бъде страхотно”, допълни Салпаров.