Реал Мадрид - Виляреал, мач от 37-мия кръг на Ла Лига, стадион “Алфредо Ди Стефано”, 22:00 часа българско време.

Групата на Реал Мадрид
Вратари:
Куртоа, Ареола, Алтубе
Защитници: Карвахал, Милитао, Рамос, Варан, Начо, Менди
Полузащитници: Кроос, Модрич, Каземиро, Валверде, Иско
Нападатели: Азар, Бензема, Бейл, Васкес, Йович, Асенсио, Диас, Мариано, Винисиус, Родриго

Прогнозата на  Gol.bg:

Реал Мадрид се готви за домакинството си на петия в класирането Виляреал с идеята, че при победа ще си гарантира титлата на Испания. Хората на Зинедин Зидан се намират в невероятна форма, като спечелиха и 9-те си мача след рестарта на първенството.

В този период “Кралете” не само успяха да заличат изоставането си от Барселона, но задминаха вечния си съперник и имат аванс от 4 точки. Така 33-та титла на Испания вече е на победа разстояние.

Виляреал пък имаше известни проблеми с формата си преди пандемията от коронавируса, когато имаха серия от три поредни загуби. След подновяването на първенството обаче спечелиха 6 от 9-те си мача, като записаха две загуби. “Жълтата подводница” спечели предишните си 4 гостувания в Ла Лига и тимът е на пето място в класирането с добри шансове да играе в Европа догодина.

Виляреал е сред неудобните противници на Реал, като тимът на Зидан спечели само един от последните си 5 мача в първенството. Това бе през май 2019 година - 3:2. Три от тези пет мача завършиха 2:2, включително в последния, когато Гарет Бейл с два гола донесе точката на тима си.

Домакините ще бъдат без Марсело, който е контузен, докато в групата се завръщат Начо, възстановил се от травма и Лука Йович, който бе в изолация заради контакт със заразен с COVID-19.

В състава на Виляреал може и да има няколко промени в състава, но се очаква от първите минути да започнат Жерард Морено, Висенте Ибора, Марио Гаспар, Пако Алкасер и Самуел Чуквуезе. И петимата не играха срещу Реал Сосиедад заради контузии или наказания. Контузени са Рамиро Фунес Мори и Карлос Бака.

Резултат: 2:1