Мениджърът на Лестър Брендън Роджърс отказа да заяви категорично дали Бен Чиуел ще остане в клуба и през следващия сезон. Левият бранител е желан от Манчестър Юнайтед, Манчестър Сити и Челси и според медиите в Англия е твърде вероятно да смени клуба.

Запитан дали 23-годишният защитник ще остане в Лестър, Роджърс отсече: “Не съм сигурен”. Чиуел е юноша на Лестър и е в клуба от 12-годишен. Защитникът има 11 мача за националния отбор на Англия, а според медиите цената му е 60 млн. паунда.

“Той не е играч, който искаме да изгубим. Но не мисля толкова по този въпрос. Имаме фантастичен състав и единственото, което искам, е да продължаваме да сме задружни. Нямаме намерение да продаваме Чиуел, а и нямаме нужда да го продаваме. Ако искате новина, тя е: “Бен не се продава”, каза Роджърс.  

Вестник “Сън” напомни, че преди година думите на мениджъра на Лестър за Хари Магуайър бяха същите. Няколко седмици по-късни защитникът премина в Манчестър Юнайтед с рекорден трансфер за 80 млн. паунда. Подобен бе случаят и с Рияд Марез, който подсили Манчестър Сити преди два сезона.