Манчестър Сити - Ливърпул, мач от 8-мия кръг на Висшата лига, стадион “Етихад”, 18:30 часа българско време.

Прогнозата на Gol.bg:

Манчестър Сити посреща Ливърпул на своя “Етихад” в битката на шампионите на Англия от последните две години. Към момента ситуацията при “гражданите” не е особено добра, тъй като тимът е на 12-то място в класирането, но пък само 5 точки разделя тимът на Пеп Гуардиола от “червените”, които започнаха кръга като лидери в класирането. Отделно Сити има и мач по-малко.

Така че дербито в Манчестър довечера изглежда като мач, който може да определи съдбата и на двата отбора в битката за титлата.

Ман Сити ще бъде отново без голмайстор номер 1 в клубната история Серхио Агуеро, който се възстановява от разтежение. Габриел Жезус е готов да започне като титуляр, въпреки че имаше лек проблем с контузия. От друга страна Феран Торес се представи повече от добре на позицията в центъра на атаката и също би бил полезен в определен момент от мача. Аут продължават да бъдат Фернандиньо и Бенжеман Менди.

Добрите новини за Гуардиола са свързани със състоянието на Родри, Аймерик Лапорт и Рубен Диаш.

Ливърпул ще бъде отново без Тиаго Алкантара, който пропусна шест поредни мача заради травма в коляното. Върджил ван Дайк, Фабиньо и Алекс Окслейд-Чембърлейн също ще бъдат извън сметките на Юрген Клоп.

Мениджърът на “червените” ще има и сериозна дилема за атаката си, където Диого Жота даде сериозна заявка за титулярно място. Португалецът наниза хеттрик срещу Аталанта през седмицата и вече има 6 гола в последните си 4 мача за Ливърпул. Така ще е интересно дали Клоп ще заложи на Роберто Фирмино, или на Жота. Съществува вариант да пусне и двамата в нова формация - 4-2-3-1.

Очаква се в центъра на защитата да си партнират Жоел Матип и Джо Гомез, въпреки че с добри изяви в последните седмици се отчетоха Натаниъл Филипс и Рийс Уилямс.

Резултат: 2:2