Брентфорд се поздрави с първи три точки извън дома, след като надигра Уулвърхемптън като гост с 2:0 в първи мач от съботната програма на петия кръг в английската Висша лига.

Новаците изковаха успеха си до почивката. Айвън Тони откри резултата в 28-та минута от дузпа, след като бе съборен в наказателното поле от Фернандо Марсал. Нападателят на „пчеличките“ се нагърби с изпълнението от бялата точка и прати Жозе Са в обратния ъгъл за 1:0. Малко след това „вълците“ можеха да възстановят паритета чрез Адама Траоре, но ударът на крилото рикошира в напречната греда и не преодоля стража на гостите Давид Рая. Скоро след тази ситуация възпитаниците на Томас Франк „ужилиха“ за втори път домакините.

Отново най-деен бе Тони, който по-рано вкара топката в мрежата, но голът му бе отменен от ВАР заради игра с ръка. Този път той напредна по фланга, преодоля Макс Килман и асистира на непокрития Бран Мбемо. След почивката гостите останаха в намален състав след втория жълт картон на Шандон Баптист. Въпреки това, Брентфорд се защити до края по отличен начин и не допусна нито един точен удар по посока вратата на Рая за целия двубой. Най-добрият шанс се откри пред Раул Хименес, който стреля с глава по край вратата. От другата страна, Мбемо се размина с втори гол, след като уцели гредата.

Така Брентфорд събра актив от осем точки след втората си победа от началото на сезона и първа като гост след тази срещу Арсенал на старта. Тимът записа първи успех като гост във висшия футболен ешелон на Англия от април 1947-а година насам и е девети в класирането с осем точки, докато Уулвърхемптън е с едва три пункта след четвъртото си поражение от старта на кампанията. В следващия кръг „вълците“ гостуват на Саутхемптън, докато „пчеличките“ са домакини на Ливърпул.