Ювентус и Аталанта извъртяха зрелищно реми 2:2 в среща от 28-ия кръг на Серия "А". Така „Старата госпожа“ продължи да губи ценни точки и вече изпусна второто място в класирането за сметка на Милан.

„Богинята“ поведе в резултата, но „бианконерите“ стигнаха до обрат, ала в крайна сметка гостите се докопаха до равенството чрез Теун Коопмайнерс, който заби и двата гола за „бергамаските“. Нидерландецът откри резултата в 35-ата минута. Юве стигна до пълния обрат в рамките на 4 минути след почивката. Първо Андреа Камбиасо изравни в 66-ата, а след това Аркадиуш Милик реализира за 2:1 в 70-ата. Коопмайнерс обаче фиксира крайното 2:2 четвърт час преди края.

В шестата минута Федерико Киеза опита късмета си от свободен удар, но стреля неточно. Седем минути по-късно Фабио Мирети нанесе хубав удар с глава след подаване на Киеза, но Марко Карнесеки реагира подобаващо. Киеза продължи да бъде най-активен в състава на Ювентус и в 23-тата минута отправи точен, но слаб удар към вратата на гостите. 

Въпреки повечето си положения, домакините се оказаха в губеща позиция. В 35-та минута след заучено положение Пашалич намери Копмайнерс, който с топовен шут от 10-ина метра прониза Счензни за 0-1. До края на полувремето "бианконерите" не намериха отговор на отправеното предизвикателство и се оттеглиха с гол пасив на полувремето. 

Втората част започна с натиск на Ювентус. Киеза продължи да обстрелва вратата на "бергамаските", но ударът му мина встрани. В 66-ата минута страхотна комбинация изведе Андреа Камбиасо в наказателното поле и той хладнокръвно преодоля Карнесеки за 1-1. Само четири минути по-късно домакините постигнаха пълен обрат. След центриране отляво, Макени свали топката към Милик, и полякът с плътен удар от точката на дузпата хвърли в екстаз публиката. 

Аталанта обаче успя да се върне в мача много бързо, когато Джимсити изведе Копмайнерс и нидерландеца стреля без забавяне, изравнявайки с втория си гол в мача. В добавеното време Моис Кийн имаше възможност да донесе победата на Ювентус но не уцели вратата с глава.

След равенството, Ювентус събира 58 точки, отстъпвайки втората позиция на точка зад Милан. Аталанта остава шести с 47 пункта в борбата за евроквотите.