Ливърпул се прости с амбициите си за титлата във Висшата лига, след като не успя да победи като гост Уест Хям завършвайки 2-2. Джаред Боуен откри за домакините през първата част, но след почивката за 20 минути хората на Юрген Клоп обърнаха с гол на Робъртсън и автогол на вратаря Ареола. Вместо да затворят мача, "червените" допуснаха наивно изравняване, когато Михаил Антонио с глава оформи равенството в мача. 

Първата добра възможност в мача се откри пред Харви Елиът в 11-ата минута, но ударът му мина встрани от вратата. Домакините отвърнаха с удар на Джаред Боуен, но Алисон внимаваше и улови уверено.

В 21-ата минута Александър-Арнолд опита късмета си от пряк свободен удар, но топката мина високо над напречната греда. Шест минути по-късно съдията Антъни Тейлър посочи бялата точка за игра с ръка в наказателното поле на играч на Уест Хям. След преглед ВАР, стана ясно, че при момента на подаването към Луис Диас е имало засада.

В 31-ата минута Владимир Цоуфал имаше шанс за опасен удар, но топката бе омекотена от рикошет и стана лесна плячка за Алисон. Пет минути преди края на първото полувреме Луис Диас влезе в наказателното поле и шутира, но ударът му се отбри в страничната греда на вратата на Ареаола.Три минути по-късно отново Джарад Боуен стреля, но Алисон с една ръка изби в корнер. Секунди по-късно обаче нямаше кой да спре Боуен, който засече с глава центриране отляво и прати топката във вратата на Ливърпул за 1-0.

След почивката от грамотната игра на „чуковете“ нямаше и помен и те допуснаха две попадения. Три минути след подновяването на играта Анди Робъртсън с насочен удар и с помощта на гредата възстанови равенството. В 58-ата минута Александър-Арнолд опита удар от дистанция, но Ареола внимаваше и изби в корнер. В 65-ата минута „червените“ стигнаха до пълен обрат, когато при удар на Гакпо, топката се се отби в играчи на Уест Хям и влетя в мрежата зад Ареола за 1-2.

В 70-ата минута Макалистър бе намерен в наказателното поле, но ударът му с глава отблизо бе много слаб, за да затрудни Ареола. Седем минути по-късно Уест Хям пропусна да изравни, когато Алисон спаси великолепно удар на Емерсон Палмиери. В следващата атака обаче Джаред Боуен намери с меко центриране Михаил Антонио и нападателят с майсторски удар с глава вдигна на крака трибуните на „Лондон стейдиъм“ за 2-2.

В 86-ата минута Емерсон спаси вратата на Уест Хям, когато изби с глава от голлинията удар на Гакпо. В 89-ата минута и шансът обърна гръб на Ливърпул, когато след бърза контра-атака Салах проби в половината на лондончани, топката стигна до Хари Елиът, който стреля, но ударът му срещна напречната греда на вратата на домакините. 

Ливърпул остава трети със 75 точки от 35 мача, лидерът Арсенал има 77 и мач по-малко, а Манчестър Сити е втори със 76, но има два мача в запас. Уест Хям остава осми с 49 точки, на три от шестото място, което дава място в евротурнирите.