Двубоят от Лигата на нациите между Румъния и Норвегия бе отложен, обявиха от УЕФА.

До това решение се стигна, след като норвежките власти не разрешиха на националния отбор да замине за северната ни съседка заради положителен тест за коронавирус. Все още не е ясно кога ще се състои срещата, като в момента от УЕФА търсят свободна дата.

Междувременно селекционерът на националния отбор на Англия Гарет Саутгейт тайно е преболедувал COVID-19, информира „Сън“. За заболяването не са научили дори играчите на „трите лъва“.

50-годишният Саутгейт е дал положителен тест за коронавирус през октомври и след това е развил симптоми. Той веднага се е изолирал и успокоението е дошло десет дни по-късно, когато е дал отрицалене резултат на изследване с PCR.

В националния отбор на Англия е имало сериозни притеснения за състоянието на селекционера заради неговата възраст. Добрата му физическа форма обаче е помогнала на Саутгейт да се пребори със заразата без достигането на сериозни усложнения.

Положителният тест е даден на 25 октомври и това е попречило на английския селекционер на подготовката му за настоящите мачове на „трите лъва“.