Един от най-красивите стадиони в света "Алианц Арена" е домът на германския хегемон Байерн Мюнхен. От 2005 до 2017 година тук играе и Мюнхен 1860, но неговият дял е изкупен от Байерн и съоръжението става изцяло дом на най-успешния германски клуб.

Капацитетът от 70 000 места важи за европейските мачове на клубно и национално ниво. За домашни двубои публиката може да достигне 75 000 души. 

Революционен и уникален е начинът, по който външната част на стадиона е конструирана със съединени полупрозрачни самопочистващи се панели, напълнени с изсушен пресован въздух. Те могат да бъдат осветени от вътрешността им и да светят в три различни цвята - бяло, червено и синьо. 

Всеки панел е покрит с фолио, съставено от малки точки. Отдалеч създава илюзията, че е бял, но погледнат отблизо е полупрозрачен. Всеки елемент може да свети независимо от другите в един от трите цвята. Идеята е за мачовете на националния отбор стадионът да свети в бяло, за мачовете на Байерн - в червено. Светлините му се забелязват при тихо и ясно време от над 75 км разстояние.

Тук се играят 6 мача от Мондиал 2006, както и финалът в Шампионската лига през 2012 година, в който Челси изтръгна трофея от Байерн след дузпи.

 

Ето кои мачове от Евро 2020 ще се играят на стадион  "Алианц Арена" в Мюнхен:

15 юни, група F: Франция - Германия, 22.00 часа българско време
19 юни, група F: Португалия - Германия, 19.00 часа българско време
23 юни, група F: Германия - Унгария, 22.00 часа българско време
2 юли: четвъртфинален мач между победителя от мач №37 и победителя от мач №39