Селекционерът на Дания Каспер Хюлманд обяви състава си за eвропейското първенство това лято, който включва полузащитника на Интер Кристиан Ериксен и вратаря на Лестър Каспер Шмайхел.

Европейският шампион от 1992 година е в група B с Финландия, Белгия и Русия в Копенхаген в откриващата фаза от отложения турнир Евро 2020.

„Първата цел е да излезем от групата във възможно най-добра форма, за да продължим нашата мисия. Това, че ще играем пред собствени фенове, ще ни позволи да сме добре въоръжени в груповата фаза и оттам насетне всичко е възможно. Можем да победим най-добрите, но можем и да загубим от тях“, заяви оптимистично наставникът на „червения динамит“ при обявяването на състава.

Съставът на Дания:

Вратари:
Каспер Шмайхел, Фредерик Ронов, Йонас Льосъл

Защитници:
Симон Кяер, Андреас Кристенсен, Янис Вестергор, Йоаким Маеле, Йенс Стригер Ларсен, Йоаким Андерсен, Даниел Вас, Матиас Занка, Николай Бойлесен

Полузащитници и нападатели:
Кристиан Ериксен, Томас Дилейни, Пиер Емил Хойберг, Кристиан Норгор, Матиас Йенсен, Андерс Кристиансен, Мартин Брайтвайт, Юсуф Поулсен, Йонас Винд, Каспер Долберг, Андреас Корнелиус, Андреас Сков Олсен, Микел Дамсгор, Роберт Сков.